Výhody titanového nádobí

S titanovým nádobím budete vařit zdravěji, chutněji, rychleji a za méně peněz. To jsou ty nejdůležitější faktory, které radikálně ovlivňují celé vaření. Přitom za to může jen jediné – slitina silumin a titan.

Z čeho je vyrobeno titanové nádobí?

Titanové nádobí je vyrobeno ze slitiny silumin (hliník a křemík) a z titanu. Hliník má unikátní tepelné vlastnosti, ale zato je zdravotně škodlivý. Proto je povlečen vrstvou titanu, který ze sebe neuvolňuje škodlivé látky. Veškeré potraviny se tak stýkají jenom s titanem, který je zdravotně nezávadný.

Vlastnosti titanového nádobí

Tato slitina dává titanovému nádobí dokonalé vlastnosti. Titanová pánev se rozpálí již během několika sekund. Na titanové pánvi se nic nepřipéká ani nepřichycuje. Všechny kousky jídla jsou usmaženy rovnoměrně. Jídlo na titanovém nádobí můžete obracet i vidličkou nebo jinými kovovými nástroji, jelikož titan se oproti teflonu neoškrábe.

Zdravé vaření na titanovém nádobí

Titanové nádobí umožňuje vařit zdravěji. Na titanové pánvi můžete smažit bez požití tuku. Titanové hrnce umožňují vařit v páře, takže uvařené potraviny si zachovají více vitamínů a minerálních látek.

Jídlo uvařené na titanovém nádobí je chutnější

Jídlo, které uvaříte na titanovém nádobí bude chutnější a barevnější, jelikož se jedná o velice šetrnou metodu vaření. Potraviny si zachovají všechny aromatické látky, které jsou v případě vaření na klasickém nádobí zničeny.

Na titanu budete vařit velice rychle

Rozvod tepla na titanovém nádobí probíhá velice rychle. Kromě unikátních vlastností titanu můžete využít také vlastností speciálních nádob. To je například pánvička, která má kromě bočních stěn také stěny vnitřní. Ty umožňují smažení i vaření více jídel najednou v jednom nádobí. Tak ušetříte nejen prostor, ale i energii na zahřátí.

S titanovým nádobím ušetříte

Pořízení titanového nádobí sice vyžaduje vysokou počáteční investici, ale peníze se vám za malou chvíli vrátí. Titanové nádobí totiž dokáže ušetřit až 60 % energie oproti klasickému nádobí. Titanové nádobí má také daleko vyšší životnost než obyčejné nádobí. Titanové pánve i titanové hrnce mají stále rovné dno, nijak se nekroutí a veškeré ručky i spoje jsou vyrobeny z vysoce kvalitního materiálu.

Titanové nádobí dokáže výborně akumulovat teplo. Sestavy titanových hrnců nabízí dokonce i něco více než obyčejné vaření. Jedná se o vaření v patrech. Hrnec ve spodním patře vaří potraviny pomocí páry, která se uvolňuje ze spodního hrnce a ohřívá vrchní hrnec, který je umístěný na spodním hrnci. Nejenže se jedná o zdravé vaření, ale je to také velice rychlé a levné vaření.

Použitelnost titanového nádobí

Titanové nádobí je použitelné pro všechny zdroje tepla (plynový sporák, elektrický sporák, keramická varná deska, indukční vařiče, trouba atd.). K titanovému nádobí jsou dodávány skleněné poklice, které umožňují stálou kontrolu nad vařeným jídlem. Skleněné poklice mají také tu funkčnost, že zvyšují tlak uvnitř nádoby (jídlo se uvaří rychleji) a zamezují prskání jídla na linku. Titanové nádobí se velice snadno udržuje. Na titanovém nádobí se nic nepřichytí. Jednoduše ho stačí otřít papírovým ubrouskem a můžete ho dále používat.

Napsat komentář